SinirOldum Forum Şeysi...
Temmuz 30, 2010, 11:38:39 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ek$i sozluk  (Okunma Sayısı 1690 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
acilgünah
Full Member

Helium Mix Optimal

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 21, 2008, 12:34:34 ÖS »

Boku çıktı.

Bu kadar sert bir girizgah yapmayacaktım ama, durumu bundan daha iyi özetleyen bir cümle yok ne yazık ki.
Yeni bir şey de değil bu aslında. Taa 2004'ten beri bu güzide ortam cıvımaya başlamıştı zaten. Ama yapıtaşlarındaki oksitlenme, popülerleşmeden ileri gitmiyordu. Zararsızdı bir bakıma, insanlar eğleniyorlardı, mazur görmek lazımdı.

Ancak son günlerde bakıyorumda; hakikaten boku çıktı bu sitenin.
"Kutsal bilgi kaynağı" olmanın çok çok ötesinde artık. Zaten hiç kimse de bunu beklemiyor sözlükten. İnsanların tek istediği, biraz daha kalite, biraz daha düzey, biraz daha insancıllık.

Önceleri siyasi kutuplaşmalar girdi işin içine ki; hiçbir şekilde yadırganmadı. Çünkü cağnım ülkemde siyasetin burnunu sokmadığı en ufak delik bile yoktur sonuç olarak. Herkes eyvallah dedi ve hayatına devam etti.
Ama sonraları, bu kutuplaşma gitgide değişik bir hal almaya, deyim yerindeyse mutasyona uğramaya başladı.
Laik-dinci tartışmaları geldi arkasından. Bunu imanlı-imansız takip etti.
Son on gündür de, erkek-kadın ilişkileri irdeleniyor bu değerli sitede.
Ama o nasıl bir irdeleme? Bu sitenin terbiye limitleri kaldırmayacağı için, onları bu noktada ifşa edemiyorum. Merak eden gidip bakabilir zaten.
Uzun süre önce yazma alışkanlığımı bırakmıştım sırf bu yüzden. Yavaş yavaş okuma alışkanlığımı da bırakıyorum. Tek kahrolduğum nokta bu. Bari en azından okuyabildiğimiz bir site olarak kalabilseydin be sözlük.

Birgün herkes 15 kilobytelığına meşhur olacak bu sitede. Ondan sonrası karanlık.
"Kalitenin Korunumu Kanunu" bu tarz popüler siteler için geçerli olamiıyor ne yazık ki. Zamanında Yonja da benim gözümde on numara bir site idi. Onu geçtim, şimdi Facebook'un haline bakın.

Galiba bu yüzden bu siteye kanım çabucak ısındı. Tamam dünya çapında bir şöhrete sahip değil belki ama, kendi içinde barındırdığı alt kültür ve bu kültürün bir parçası olan insanlar ta bugüne kadar korumayı başarmış bu siteyi. Gerçekten zor bir iş ve layıkıyla yapıldığını (yapılabildiğini) görmek çok güzel.
Seviyorum lan seni SinirOldum! Sen benzeme ek$i sozluk'e oldu mu? Pis o, kaka o.. (kakao)

kendimden başka doğru bilmem, kendisine yaklaşmam, gereken bir otorite tanımam.
ZzZzZzZzZzZ
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2008, 05:22:55 ÖS »

Toplam kullanici      199468
    ..gammaz      762
        ..moderator  9
   ..praetor     8

gayet doğal değil mi??? 200.000 kullanıcıya karşın 779 tane yazı(entry lafına da gıcık oluyorum bu arada) silme yetkisi olan kişinin olduğu bir yerde her çeşit kavganın çıkması bence gayet normal... Ayrıca alternatifi 100 tane sözlük açıldı, onları beğenmezsen binlerce forum sitesi veya burası var. Ekşi (ek$i) tek alternatif değil ki.

I know, I live.... But like a stone, I'm falling down...
dark_tran_
Jr. Member
**

.yok.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2008, 12:23:28 ÖS »

Bir konudaki-başlıktaki ilk girileri-yazıları okurum hep, 3. sayfaya geçmem, geçemem. Sırıtan Böyle.

"... Bring me the light
in the darkness that never ends
the dawn will never come
punish my heaven.!"
acilgünah
Full Member

Helium Mix Optimal

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2008, 12:46:02 ÖS »

..gammaz      762
        ..moderator  9
   ..praetor     8

gayet doğal değil mi??? 200.000 kullanıcıya karşın 779 tane yazı(entry lafına da gıcık oluyorum bu arada) silme yetkisi olan kişinin olduğu bir yerde her çeşit kavganın çıkması bence gayet normal... Ayrıca alternatifi 100 tane sözlük açıldı, onları beğenmezsen binlerce forum sitesi veya burası var. Ekşi (ek$i) tek alternatif değil ki.

Haklısın, insan okumak istedikten sonra çözüm çok.
Ancak benim asıl derdim, burada çok güzel yazılar yazan, çok değerli insanlar var ve bu keşmekeşin arasında yok olup gidiyorlar. Her ne kadar muadilleri olsa da; ekşi sözlük Türkiye'de kendi kategorisinde bir ilk ve arkasından yapılan replikalar hiçbir zaman yerini dolduramamışlardır.
Yani, aklına herhangi birşey takılan bir insan, gidip de itü sözlük'e bakmaz kanaatimce. Birçok kişinin aklına ilk gelen yer orası. Ve sırf bu yüzden daha iyi bir yer olmayı hak ediyor.

ZzZzZzZzZzZ
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2008, 02:48:03 ÖS »

..gammaz      762
        ..moderator  9
   ..praetor     8

Ancak benim asıl derdim, burada çok güzel yazılar yazan, çok değerli insanlar var ve bu keşmekeşin arasında yok olup gidiyorlar. Her ne kadar muadilleri olsa da; ekşi sözlük Türkiye'de kendi kategorisinde bir ilk ve arkasından yapılan replikalar hiçbir zaman yerini dolduramamışlardır.
Yani, aklına herhangi birşey takılan bir insan, gidip de itü sözlük'e bakmaz kanaatimce. Birçok kişinin aklına ilk gelen yer orası. Ve sırf bu yüzden daha iyi bir yer olmayı hak ediyor.

İnternette çoğu sitede olmayan stabil ve gayet yüksek bir gelirleri var... Gerekli ekipmanları ve hukuki destekleri de var(kaç kere açılıp kapandı, bu iş gayet fazla kafa ve para ister. Site kapatmaya hayır!!!!!!!!!)  Her neyse o bizim işimiz değil, adminler düşünsün... Peki sen "çok değerli insanlar"a oy veriyor musun??? Göz kırpan Senin bir "okur" olarak yapabileceğin sadece bundan ibaret. Bu arada bu yazının özel bir amacı olmalı, sevdiğin bir yazarı mı uçurdular? O'nun için alakasız bir yerde kamuoyu mu yaratmaya çalışıyorsun?

acilgünah
Full Member

Helium Mix Optimal

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2008, 09:21:15 ÖS »

..gammaz      762
        ..moderator  9
   ..praetor     8

İnternette çoğu sitede olmayan stabil ve gayet yüksek bir gelirleri var... Gerekli ekipmanları ve hukuki destekleri de var(kaç kere açılıp kapandı, bu iş gayet fazla kafa ve para ister. Site kapatmaya hayır!!!!!!!!!)  Her neyse o bizim işimiz değil, adminler düşünsün... Peki sen "çok değerli insanlar"a oy veriyor musun??? Göz kırpan Senin bir "okur" olarak yapabileceğin sadece bundan ibaret. Bu arada bu yazının özel bir amacı olmalı, sevdiğin bir yazarı mı uçurdular? O'nun için alakasız bir yerde kamuoyu mu yaratmaya çalışıyorsun?

Sağlam yazıları olan insanlara oy da verebiliyorum, kendilerini tebrik de edebiliyorum, meraklı olduğum konularda aşmış bilgisi olan insanlara o konuyla ilgili daha detaylı sorular sorup yeni şeyler de öğrenebiliyorum, kafa dengim olduğunu düşündüğüm insanlarla buluşup sadece sanal değil gerçek anlarımı da paylaşabiliyorum, dostlar da edinebiliyorum....
Kısacası, ekşi sözlük'ten baya yararlanabiliyorum. Bunlar, benim için geçerli olanlar.
Haa kayıtlı okurlar neden var? Sözlükle gerçekten alakalı olan ve değer kazandırabilecek insanları yazar olarak oradan seçmek için var. Toplu yazar alımları bu işin dışında tabi.

Yazının amacı konusuna (ki bir amaç gütmesi gerekliliği olduğunu düşünmüyorum, madem sordun söyleyeyim) gelince...
Sevdiğim ve ziyadesiyle kullanıp, yararlandığım güzel bir sitenin; 3-5 kendini bilmez tarafından gerek boş boğazlıkla, gerekse de provakasyonla yozlaşmasına, oksitlenmesine isyanımdır.

Alakasız bir yerde kamuoyu yaratmak düşüncesine de katılmıyorum. Çünkü, pek de alakasız bir yer değil burası kanımca.
Burası neresi? SinirOldum Forum Şeysi.
Burada ne yapılır? SinirOldum sitesinin üyeleri burada çeşitli konularla ilgili başlıklar açarak; konuşur, tartışır, duygu paylaşımı yapar, fikir alışverişi yapar, birbirini sever, birbirini üzer vs vs..
İşte bu ahval ve şeraitte, internette "sinir olduğum" bir konuyla ilgili düşüncelerimi "SinirOldum" adındaki bir sitenin forumuna yazmak çok da alakasız görünmüyor bana. Ha bu yazıyı sinirsel olarak da gönderebilirdim pekala, ama tercihimi bu yönde kullandım. Sanırım bunda da sonuna kadar özgürüm.
Nasıl ekşi sözlük'te SinirOldum'la alakalı bir başlık ve bu başlığın altında bu siteyle ilgili olumlu ve/veya olumsuz yorumlar varsa; bu sitede de internet okyanusundaki herhangi başka site ve siteler için başlık açılabilir, yorum yazılabilir, edilebilir, kılınabilir.

not: sevdiğim hiçbir yazarı uçurmadılar bu arada.

ZzZzZzZzZzZ
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2008, 09:52:10 ÖS »

Sorun yozlaşma değil ki, "bayağılaşma" sadece... Gayet büyük fark var. Eskiden gerek internet erişiminin pahalı olmasından(dial up günlerinde) gerekse ekşi'nin yazar alımlarının sınırlı olmasından kaynaklanan limiti vardı, 6. nesilden sonra hiçbir şekilde sınırlama veya "elitizm" kalmadı. Senede 1-2 kere toplu yazar alımı yapıyorlar, dandik internet cafelerde, liselerde, üniversitelerde internet erişimi de artık bedava... Eğer diyorsan ki, "kültürsüz, küfürbaz, her gördüğü nicke 'seviyeli bir sohbete ne dersiniz?' diyen tipler ekşi sözlüğü sardı" onlar sokakta da çok fazla sayıda...

"Ortalama adam", "göbeğini kaşıyan adam", "sokaktaki adam" ve ekşi jargonuyla konuşursak "düz adam" sözlüğün hakimiyetini ele geçirdi... Bu da gayet doğal, olması gereken birşey. İster "halk devrimi" de, ister "fransız devrimi", istersen "ekşi devrimi" , istersen "%46'nın gücü"

Bu konuda şöyle bir yazı yazılıp tartışılmıştı zamanında:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=7616164

Daha yakın tarihli birkaç yazı da bulabilirsin sanırsam. Her hafta "kahrolsun ekşi" diyen çıkıyor.

acilgünah
Full Member

Helium Mix Optimal

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2008, 12:03:22 ÖS »

Sorun yozlaşma değil ki, "bayağılaşma" sadece... Gayet büyük fark var. Eskiden gerek internet erişiminin pahalı olmasından(dial up günlerinde) gerekse ekşi'nin yazar alımlarının sınırlı olmasından kaynaklanan limiti vardı, 6. nesilden sonra hiçbir şekilde sınırlama veya "elitizm" kalmadı. Senede 1-2 kere toplu yazar alımı yapıyorlar, dandik internet cafelerde, liselerde, üniversitelerde internet erişimi de artık bedava... Eğer diyorsan ki, "kültürsüz, küfürbaz, her gördüğü nicke 'seviyeli bir sohbete ne dersiniz?' diyen tipler ekşi sözlüğü sardı" onlar sokakta da çok fazla sayıda...

"Ortalama adam", "göbeğini kaşıyan adam", "sokaktaki adam" ve ekşi jargonuyla konuşursak "düz adam" sözlüğün hakimiyetini ele geçirdi... Bu da gayet doğal, olması gereken birşey. İster "halk devrimi" de, ister "fransız devrimi", istersen "ekşi devrimi" , istersen "%46'nın gücü"

Bu konuda şöyle bir yazı yazılıp tartışılmıştı zamanında:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=7616164

Daha yakın tarihli birkaç yazı da bulabilirsin sanırsam. Her hafta "kahrolsun ekşi" diyen çıkıyor.

İyi de; en başından beri benim anlatmak istediğim de buydu zaten =)

mug3
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2008, 08:33:51 ÖS »

ekşisözlükte yazılan her şey doğru degil artık girmiyorum sitesine

Hiçbir şeyi sorgulamadan ve kendi yargı süzgecinden geçirmeden kabul etme. Varoluşunun tek sorumlusu sensin. Kendini tanımladığın şekilde varolursun.
dark_tran_
Jr. Member
**

.yok.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2008, 05:05:08 ÖS »

ekşisözlükte yazılan her şey doğru degil artık girmiyorum sitesine

Şaşırmış Kimse hiçbir zaman doğru olduğunu iddia etmemişti zaten  Masum

"... Bring me the light
in the darkness that never ends
the dawn will never come
punish my heaven.!"
mug3
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 03, 2008, 05:27:56 ÖS »

ben de bilmsel bir site diye girmedim
fakat herkes her şeyi biliyor gibi yazıyor
katılmıyorum hiçbirine......

Hiçbir şeyi sorgulamadan ve kendi yargı süzgecinden geçirmeden kabul etme. Varoluşunun tek sorumlusu sensin. Kendini tanımladığın şekilde varolursun.
acilgünah
Full Member

Helium Mix Optimal

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 03, 2008, 06:22:10 ÖS »

"bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır."

Sitenin sayfasının en altın böyle bir bilgilendirme yazısı zaten mevcut. İnsanların neyi bildiği ve/veya bilmediği konusunda sonuna kadar saçmalamakta serbest oldukları bir yer orası.
İşin acı tarafı, ilk başlarda bu saçmalama gayet dostane ve eylenceli (eğlenceli değil, eylenceli) bir şekilde devam ediyorken, son zamanlarda ortaya çıkan maymun-insan ortak yapımı birkaç azotlu bünye sayesinde, sözlüğün kendi kendine geliştirdiği alt kültürün, alternatif jargonun tam anlamıyla boku çıkmıştır maalesef.
Gerçekten komik olan ve "geyik çevirme" işini hakkını vererek yapan güzide insanlar da harcanıyor onların arasında.
Bunun yanında; hala tematik yapan/yapabilen birkaç kişiye de rastlamak mümkün.
Aslında bu siteyle ilgili sorun, nereye baktığınız değil, bu siteden ne almak istediğinizle alakalı galiba.
İsteyen naylon gündem oluşturma merakı içinde koşuşturan, 3 gram beyne sahip yazar müsveddelerini takip edebilir; isteyen gerçekten ihtiyacı olduğu bilgiye anında ulaşabilir aslında.
Ama her yönüyle gün be gün kötüye gidiyor.
Dedim ya, boku çıktı..

mug3
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 04, 2008, 08:34:52 ÖÖ »

sitenin girişindeki yazı olsun içerik olsun bilgiye yönelik olmadığı açık
ya sanki oradakıler arkadas ortamında bir konu konuşulur oylesını yansııyor gibiydi
hıç mı doğru çıkmaz o kadar yorumdan biri de mı tutmaz
boş bomboş

FiDeLCaSTRo
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2009, 07:08:19 ÖS »

ben itusozluk'u öneririm.

zaten bilgiye nasıl ulaşabileceğinizi biliyorsunuz internet kullanıcıları olarak. itusozluk, sozluk türlerinde en az bozulmuş olanı. Yanlı siyasetin en az yapıldığı yer.

Hemen canımızı alma yarab,
Bırak da hayatla didişelim,
Mümkünse azraili dişi gönder,
Ölümle sevişelim...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!