|
acilgünah
|
 |
« : Nisan 14, 2008, 09:37:46 ÖS » |
|
Penaltıyı; kaleci mi kurtarır, futbolcu mu atamaz?
|
|
|
|
|
|
kendimden başka doğru bilmem, kendisine yaklaşmam, gereken bir otorite tanımam.
|
|
|
|
GaRGoYLe
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2008, 10:22:54 ÖS » |
|
Bu soruyu cevaplayanın tuttuğu tarafa göre değişebilir sanki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acilgünah
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2008, 10:28:10 ÖS » |
|
Bu soruyu cevaplayanın tuttuğu tarafa göre değişebilir sanki...
Ben de sırf bu nedenle normal bir mesaj olarak açtım konuyu. İlk önce anket olarak açacaktım. Ancak sonra düşüdüm ki, arkadaşlarımız engin felsefik bilgileriyle bu olaya üçüncü, hatta dördüncü bir boyut kazandırabilir. =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darkmorning
Jr. Member

Düşünüyorum ...
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2008, 07:48:23 ÖÖ » |
|
Kaleci kurtaramaz,futbolcu atar... İkisi bir arada.. Yanii
|
|
|
|
|
|
Kimseye zarar gelmez benden 
|
|
|
|
acilgünah
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2008, 02:24:18 ÖS » |
|
Ama ben burada, gole çevrilememiş bir penaltıdan bahsediyorum. Futbolcunun atması konu dışında o yüzden. Bir daha düşün =P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darkmorning
Jr. Member

Düşünüyorum ...
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2008, 08:22:02 ÖÖ » |
|
Ama ben burada, gole çevrilememiş bir penaltıdan bahsediyorum. Futbolcunun atması konu dışında o yüzden. Bir daha düşün =P Ben "aynı hesap" manasında şeettim... Her ikisininde yüzdesel payları var.. Bu paylar olaydan olaya değişir. Genel olara diyecek olursam ikisi bir arada,yarı yarıya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acilgünah
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2008, 10:36:49 ÖS » |
|
Yani; hem kaleci kurtaramaz, hem de futbolcu atamaz diyorsun. Olabilir, bu da bir bakış açısı. Başka parlak fikri olan? =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nurfer
|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2008, 10:30:19 ÖÖ » |
|
Futbolcu atamaz. Penaltı atışlarında açıyı, topa vuruş şiddetini iyi ayarlayan futbolcu golü atıyor. Yani iş futbolcuda bitiyor diyorum. Bana göre böyle bir atışta kaleci hangi özelliğie sahip olursa olsun topu kurtaramaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acilgünah
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2008, 03:08:04 ÖS » |
|
Antonin Panenka vardır blir misiniz? Eski futbolculardan. Bu adamın öyle bir penaltı atış tekniği vardır ki, efsane olmuştur, günümüzde dillere pelesenk olmuştur, hatta hala inatla bu penaltı tekniğini taklit eden futbolcular vardır. Şimdi uzun uzadıya anlatmıyacağım tabi ki, merak eden Youtube'a girip, aratıp bakar. Nasıl bir stil olduğunu görmek için. Bir de Francesco Totti var. AS Roma'nın kaptanı ve yaşayan efsanesi. Bu arkadaş, genel olarak penaltılarında Panenka'yı taklit eder. Ama Panenka Stili'ni kullanmasına rağmen kaçırdığı penaltılar da mevcuttur (yine itinayla bakınız: Youtube)
Futbolcunun çok iyi penaltı vuruşu kullandığını ne belirler? Kim bu otorite yetkisine sahiptir? Bence hiç. Gol olan bir penaltı öncesi; belki de futbolcu hayatının en berbat vuruşunu yapmıştır. Ama kalecinin salaklığı yüzünden gol olmuştur. Diğer yandan; üzerinde belki yüzlerce kez çalışılmış bir penaltı vuruşu, kaliteli bir kaleci tarafından (biraz da şansının yardımıyla belki) bertaraf edilebilir; ki örnekleri çoktur. Hali hazırda dünyanın en iyi penaltıcılarından biri sayılan Kaka'nın kaçırdığı penaltılar da olmaktadır.
Berbat şekilde ortada olan bir durum. Herhangi bir tarafa bükülemiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darkmorning
Jr. Member

Düşünüyorum ...
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2008, 11:13:13 ÖÖ » |
|
Ben demiştim ama ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acilgünah
|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2008, 11:27:37 ÖS » |
|
Tamam yahu, ben de onayladım zaten seni =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drumboom
Newbie
bagetler durursa hayat durur
|
 |
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2009, 12:59:29 ÖS » |
|
penaltı atmanın sırları olmalı tabi kurtarmanında bu arada bence penaltı kaldırılmalı adaletsiz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acilgünah
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2009, 10:43:11 ÖS » |
|
"Ceza sahası" diye bir olgu var. Adı üstünde.. Yani o noktalarda akıllı olmak gerekir.. Ne bileyim, efendi olmak lazım =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xenon
Newbie
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2009, 10:04:29 ÖÖ » |
|
kendi görüşüm penaltıyı futbolcu atamaz.. Neden dersek? Kaleci topu atılacak köşeyi tahmin ederek yakalar.. Futbolcu atacağı köşeyi tahmin etmez, bilir! İşte burda futbolcu için önemli olan, tespit edilen noktaya, belirli hız, kavisle ve zamanlamayla, kaleciyede atılacak köşede belli ettirilmeden topu göndermektir. Atış sırasındaki bu ayarlardan birinde soğukkanlılık kaybedilirse, hata yapılır ve kaleci durumdan faydalanarak tahmin yapar ve topu yakalar yada top dışarı çıkar. Atış tekniklerinde stillerde mevcuttur! Hani derler ya her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır.! Benim penaltılardaki atış tekniğim topu kaleciyle beraber içeri sokmak!!  Öyle fazla abanmayada gerek kalmadan!! Çok ilginçtir benim tekniğim! Kaleci topu farkettiği an yaptığı hamle direkt kendi alyhine oluyor ve kendini topla filelerde buluyor!! Ne yapsın heyecan işte reflekste denebilir!! Kaleci dediğinde buz gibi olacak  Dassaev yada chech çok iyiler!
|
|
|
|
|
|
Gel de geleyim sana Düş de düşeyim yoluna Öl de öleyim uğrunda Bilirim ki ölmek,gülmektir senin yanında..
|
|
|
drumboom
Newbie
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 05, 2009, 01:42:20 ÖÖ » |
|
faul ün yapıldığı yerden serbest vuruş yapılsın kardeşim.... adam sıfıra inmiş topla... açısı dar yere düşürüldü diye kalenin nah karşısına getiriyosunuz.... gole yaklaşamamış adama gol attırıyosunuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|